На 24ти февруари, на едно от най-силните състезания в Австрия от сериите на Freeride World Qualifier – „Open Faces Silvretta Montafon 3*“ завоювахме два подиума:
2-ро място за Елена Митренгова (ски жени)
3-то място за Божана Чалъкова (сноуборд жени)

Двете ни състезателки показаха за пореден път много стабилно каране! Елена остана само на 3 точки от победителката – местната скиорка Лаура Юбербахер (Австрия), със резултат 74,33 (от 100 максимални).

Стартиралата като временен лидер в сериите Open Faces за сезон 2018 – Божана отново демонстрира стабилно спускане, но малка грешка в долната част на склона я лиши от борбата за победата.

За първите си три старта Божана няма класиране извън челната тройка! Елена се качва за втори път на стълбичката на победителите, общо от трите си старта през този сезон! Това е и най-голямото й постижение на състезание от такъв висок ранг.

С тези си резултати Божана вече се изкачва до 13-то място, а Елена до 19-то място в генералното класиране на Freeride World Qualifier.
Срещу много силна конкуренция Валери Пелтеков остана 15-ти в най-оспорванта категория – ски мъже. Той избра смела линия, която беше сиурна заявка за предно класиране, но след падане на втория си голям скок беше санкциониран от съдиите.
Състезанието се проведе по впечатляващия склон на връх Клайне Хаймшпитце. Стартът беше на много високо ниво, с участието на някои от най-силните карачи в сериите на FWQ.