Първият старт за нашите джуниърки Тина и Теди за сезон 2022 беше изпълнен с най-различни преживявания. Състезанието в Алпбах е с по-особен характер от други фрийрайд състезания поради формата му – освен показване на умения в сферата на фрийрайда, райдърите трябваше да покажат уменията си и в областта на фрийстайла по построените кикъри на склона.

Двата дни протекоха изключително интензивно за момичетата, имайки в предвид, че ден преди състезанието, почти нямаше видимост на склона и Теди и Тина имаха малко време да решат какви ще бъдат техните линии. Състезанието беше с ранкинг 2 звезди, което бе напълно по силите на момичетата за първи старт за този сезон.

В категорията на Теди, за съжаление нямаше друго момиче, но това не й попречи да покаже стилно и стабилно каране, което беше доста високо оценено от съдиите. На този линк може да видите спускането на Теди: https://www.open-faces.com/contests/fjt2-alpbachtal-2022/rider/teodora-ilieva

Тина показа както винаги технично каране, но заради малка грешка броени метри преди финала и беше отредено второто място. На този линк може да видите спускането на Тина: https://www.open-faces.com/contests/fjt2-alpbachtal-2022/rider/tina-bliznakova

Този старт беше перфектната загрявка и подготовка за предстоящото състезание на Тина и Теди във Фибербрун отново в Австрия, което е от по-висок ранкинг, а именно 3 звезди.