Събота (11 Януари 2020) Българският Фриирайд Отбор все участие на 3 състезания във Франция и Австрия. Поради рязкото затопляне последните дни и липсата на скорошен снеговалеж, условията не бяха добри.

Kappl 2*,3*

В астрийския курорт Kappl се проведоха 2 старта, един за младежи/девойки и един за мъже/жени. Склонът на състезанието е с изложение юг, югоизток и започва от върха Quellspitze, на 2690 метра надморска височина.

Тина Близнакова показа характер – направи силно и контролирано спускане, въпреки тежките снежни условия на склона. Девойката ни се класира на 2ро място, с което доказа, че е конкурентно способна и на международните стартове.

Борислав Гарибов, който след спускането беше малко разочарован от себе си, защото не успя да осъществи точно линията която си беше избрал, всъщност кара на много високо ниво, със стабилни дропове и технични завои, които му осигуриха място на подиума.

При мъжете:

Борис и Боян, които получиха покана за състезанието преди броени дни не успяха да се спуснат според възможностите им. И двамата срещнаха трудности с терена и условията, като това ги нареди на по-задни позиции в класирането, но успяха да повишат класиранията си във временнага ранг листа.

Пълните спускания на атлетите ни, можете да гледате тук:
https://www.youtube.com/watch?v=zimBL76kNN4

La Rosiere 4*

Вчерашният старт от най-висок ранг във Франция се проведе на северния склон на Mont Valaisan (2900m) при много трудни снежни условия, където участваха Симеон Павлов и Валери Пелтеков при най-оспорваната категория – ски мъже. Склонът е много дълъг, с денивелация 550 метра и напълно непознат за нашите състезатели. Последният валеж в района е бил на 25-ти Декември. Мони прави силно спускане за тежките условия, с много добра и креативна горна част, но в дъното на склона при траверс със заледени бабуни губи контрол и едната ска му откача. Това по правилата значи No Score и 0 точки. Вальо прави чист и сигурен рън, който му носи 18-то място в силната конкуренция при ски мъже, което все пак ще му помогне за издигането в годишния ранкинг. Победител при ски мъже става Маел Оливие от Франция, а при сноуборд мъже с изключително силна линия, която засенчи много от линиите на скиорите, печели световния шампион от Freeride World Tour – Виктор де ла Рю (Франция).

Следващият старт за Симеон и Валери отново ще е с най-висок ранг 4 звезди в Les Arcs (Франция) на 1-и Февруари.